Шест месеца са достатъчни за решаване на проблемите между България и Северна

...
Шест месеца са достатъчни за решаване на проблемите между България и Северна
Коментари Харесай

САЩ: Шест месеца са достатъчни за решаване на проблемите между България и Македония |

Шест месеца са задоволителни за решение на проблемите сред България и Северна Македония, съобщи пред " Гласът на Америка "  представителят на Държавния департамент за Западните Балкани Габриел Ескобар.

Процесът на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз би трябвало да бъде решен от Европа. Ние обаче мощно поддържаме кандидатурата на Северна Македония за Европейски Съюз, считаме, че страната свърши голяма работа, тя към този момент е европейска страна, културно и исторически е европейска страна. Затова желаеме процесът на присъединение да стартира допустимо най-скоро, сподели Ескобар.

Представителят на Държавния департамент е разговарял с Франция за договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз. От 1 януари Франция пое шестмесечното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Вярваме, че участието в Европейски Съюз за всички страни от Западните Балкани е от значително значение за всички нас, заяви Габриел Ескобар. 

Съединени американски щати остават на позицията, че Северна Македония и Албания не би трябвало да бъдат разделяни в процеса на присъединение към Европейски Съюз.

Пред " Гласът на Америка "  Габриел Ескобар заяви също по този начин, че " посолството на Съединени американски щати в София работи с българското държавно управление по въпросите, свързани със зачитането на правата на македонското малцинство в България ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР